Koe in balans

K.I. SAMEN is een echt familiebedrijf dat zich al meer dan 40 jaar heeft bewezen binnen de rundvee-fokkerij. Anno 2023 is K.I. SAMEN uitgegroeid tot het grootste onafhankelijke particuliere ki-station met een eigen fok- en melkveebedrijf in Europa.  

Het ki-station samen met het fok- en melkveebedrijf maakt dit familiebedrijf uniek. Sinds de oprichting in 1982 is onze fokkerijstrategie altijd gebaseerd op bewezen stieren uit interessante nationale en internationale koefamilies. Met als uitgangspunt: een praktische koe met een lange levensduur en een hoge levensproductie. De huidige eigenaren Nancy, Ralph en Bas Engelen zetten deze strategie ook de komende jaren samen met alle medewerkers voort. 

Kernwaarden_Balans

Balans

De focus ligt bij K.I. SAMEN op een goed gebouwde melkkoe. Een probleemloze koe die volledig in BALANS is en bijdraagt aan de BALANS op het bedrijf. Een koe met een lange levensduur en een hoge levensproductie. Een koe die ook in de toekomst zorgt voor een goed rendement op ieder melkveebedrijf. 

Kernwaarden_Bewezen

BEWEZEN

Met ruim 40 jaar ervaring in het fokken van BEWEZEN stieren uit een gevarieerd aanbod van interessante koefamilies levert K.I. SAMEN al jaren hoogwaardig fokmateriaal. Het brede pakket van zwartbont, roodbont, Jersey en Belgisch Wit-Blauw stieren hebben zich altijd BEWEZEN in de praktijk. Voor elke veehouder en bedrijfstype hebben we een passend aanbod van BEWEZEN stieren. Dit biedt elke veehouder een hoge mate van zekerheid en betrouwbaarheid bij de stierkeuze. 

Kernwaarden_Betrokken

BETROKKEN

Naast een ki-station heeft K.I. SAMEN al meer dan 40 jaar een fok- en melkveebedrijf in Grashoek. Een unieke combinatie die ervoor zorgt dat K.I. SAMEN als melkveehouder deel uitmaakt van de sector en in deze rol altijd BETROKKEN is bij alle ontwikkelingen binnen de melkveehouderij en rundveeverbetering. Een echt familiebedrijf waarin iedereen BETROKKEN is en staat voor één doel: het fokken van een probleemloze koe voor de praktische veehouder. 

Is uw veestapel in balans? Doe de 'Koe in Balans check!'Wat doen we

Alle medewerkers van K.I. SAMEN werken dagelijks aan de koe van de toekomst. Ervaren fokkerijspecialisten selecteren de beste koeien van uitzonderlijke koefamilies, die ingezet worden als stiermoeder. Dit is de basis onder onze nieuwe generatie stieren. Bewezen stieren met een grote variatie in aAa-codes, bloedvoering en rassen. Als K.I. SAMEN leveren we met onze fokvisie een belangrijke bijdrage aan de nationale en internationale rundveeverbetering!

Een goed gebouwde veestapel met als doel:

+ Minimaal 4 lactaties behalen

+ Minimaal 50.000 kg levensproductie realiseren met goede gehaltes

+ Probleemloze koe met minder arbeid

+ Meer ruwvoer om te zetten in melk