Beste boerenkoe 2022

Truus 68 (Kian x Black Price) van de familie Martens uit Luyksgestel is uitgeroepen tot de Beste Boerenkoe van 2022. De titel Beste ‘jonge’ Boerenkoe ging naar Sandra 2 (Malki x Minos) van de familie van de Riet uit Markelo. De publieksprijs is voor Venus 36 (Norwin x Gabor). Dat maakte vakblad Melkvee onlangs bekend na de 11e verkiezing 'Beste boerenkoe'.

Sandra 2

De Beste Boerenkoe onderscheidt zich door een jarenlange probleemloze productie. Ze beschikt over een functioneel exterieur, een goede (uier)gezondheid, heeft weinig inseminaties nodig en produceert bovengemiddeld, ook qua gehalten. De koe die de verschillende onderdelen het best beheerst, wint de competitie.

Excellente Malki dochter

VDR Sandra 2, moeder van de fokstier VDR Slash, is de eerste Big Malki dochter die met EX 92 punten is ingeschreven. Deze koe is mooi in balans en laat nog heel veel jeugd zien. Daarnaast is ze in het bezit van een super best aangehecht hooggedragen uier. Haar sterkste punt, de benen die gescoord zijn met wel EX 94, is zeer uitzonderlijk. Daarbij kunnen wij ook vermelden dat VDR Sandra 2 super produceert met zeer hoge gehaltes. Ook jurylid Maurice Kaul onderschreef dit als volgt: “Sandra 2 is een koe die de eeuwige jeugd lijkt te hebben. De koe staat op ijzersterke benen en is, net als de nummer 2 van deze categorie, Venus 36, op het gebied van exterieur excellent waardig”.

Publieksprijs voor Norwindochter

De publieksprijs was met grote meerderheid van stemmen (30,7 procent) voor Venus 36 (Norwin x Gabor) van de familie de Man uit Herwijnen.

Felicitaties voor beste boerenkoe

K.I. SAMEN feliciteert alle winnaars en we zijn erg trots op deze boerenkoeien die zich in de praktijk bewezen hebben.