Indexdraai april: “Het totaalpakket domineert”

Big Malki

Volg de ontwikkellijn

Big Malki realiseert een enorme stijging van KG Vet en KG Eiwit van de 1e lijst naar de 5e lijst, meer dan 95 kg vet en eiwit. De stijging over de lactaties laten zien dat niet alleen de productiviteit toeneemt, maar dat de Malki dochters het ook makkelijk aankunnen. Als extra bonus levert Malki een indrukwekkende stroom excellente koeien op. Een unieke combinatie waarbij de producties explosief stijgt en tegelijkertijd de koeien hun exterieur en gezondheid versterken. Ook blijft Malki op uiergezondheid, benen en klauwgezondheid steevast meedraaien in de top.

VDR Slash

VDR Slash (Balu x Malki x Minos) weet zijn gehaltes verder te verbeteren en laat dit ook zien in zijn dochters in de tweede lijst. Hij komt uit een zeer succesvolle koefamilie waarin hoge gehalten en goed exterieur verankerd zijn. Met zijn aAa-code 153 en bèta caseïne A2/A2 en kappa caseïne BB heeft hij de veel gevraagde kenmerken in zijn pakket.

De Volmer Barbaros staat aan het begin van zijn carrière maar weet zich nu al met zijn allround verervingspatroon te onderscheiden. Hij komt uit succesvolle koefamilies; de Shauna- en de Barbielijn. Barbaros dochters zijn goed gebouwde dieren met veel capaciteit en uiers die positief opvallen.

Barbaros Jantje

Nieuwe bloedvoering

In de perspublicatie vallen twee unieke stieren op, namelijk Rijnhof DG Brian en Van den Berg Vermont. Zij blijken beide de enige zoon te zijn en zorgen hiermee voor de noodzakelijke variatie in de bloedlijn.

Samen excelleert samen

Huntje Holstein Red River stamt af van de Anemoonfamilie (Fraiko moeder) en Riverboy als vader. Het exterieur van zijn dochters is zeer goed en scoren uitmuntend voor uiergezondheid en vruchtbaarheid. Red River excelleert in de Nederlandse index maar behoort in de Duitse index al tot de top.

Grashoek Conqueror (Pp)

De absolute allrounder Grashoek Conqueror (Pp) vererft dochters die gemiddeld groot zijn en hij heeft een zeer goede score op alle exterieurkenmerken. Conqueror (Pp) is met zijn vreemde bloedvoering en breedtematen een echte toevoeging aan de hoornloze fokkerij. MacGyver van de Peul is een indrukwekkende gehalten verbeteraar. Hij is gestegen in zijn melk met het aan de melk komen van de 2e kalfs dochters waarbij hij qua uiers en benen veel kan toevoegen. Bovendien is hij ook nog pinkenstier. Beide stieren geven de gewenste breedte voor een betere balans in de veestapel. De potentiële showwinnaars GD RH Alphaman en Aladdin-Red wisten ook hun gehaltes te verbeteren. Nieuwkomer Hedra All Right laat dikke gehaltes zien met een melkervering waarvan wij verwachten dat deze verder zal stijgen.

Fokprogramma BwB-gebruikskruising toont wat we zeggen

Bruno van de Plashoeve

K.I. SAMEN heeft het grootste, meest efficiënte en innovatieve fokprogramma Belgisch Witblauw gebruikskruising. Er is al jarenlang geselecteerd op gemakkelijke geboortes en kortere draagtijd en dat ervaart een veehouder ook in zijn stallen. Ook de indexdraai bevestigt dit; Bruno van de Plashoeve is de absolute topper. De wijze van selecteren op korte draagtijd en gemakkelijke geboortes ziet men terug in de hele lijn; ook de nieuwkomers Ard van de Plashoeve en Ruud van de Plashoeve laten precies dat zien wat we zeggen in ons fokprogramma.