Kampioenschap bedrijfsgroep zwartbont voor Melkveebedrijf Bots

‘Sinds we fokken met K.I. Samen hebben we het gewenste resultaat’
De fokveedag in Eibergen was voor Kim Graven-Bleumink en Henk en Hermien Butz van Melkveebedrijf Bots een zeer geslaagde dag. Ze sleepten de mooiste prijzen van de keuring binnen waaronder het kampioenschap voor de bedrijfsgroep zwartbont.

Kampioenschap bedrijfsgroep zwartbont Eibergen

Successen

Naast de kampioenschap bedrijfsgroep zwartbont wist Melkveebedrijf Bots met Bots Herma 30 (Evergreen x Clyde) het Reserve Kampioenschap in de zeer sterke middenklasse binnen te halen. De zegereeks breidde uit, ook binnen de Koninginneklasse behaalde Bots Beatrix 187 het kampioenschap Oud en behaalde Bots Coba 38 (v. Murphy) de eervolle vermelding.

Sinds we fokken met K.I. Samen hebben we het gewenste resultaat

Kim Graven-Bleumink heeft haar keuze voor het fokken met K.I. Samen toegelicht in het klantenmagazine Samengevat editie april 2023. Over haar deelname aan fokveedagen zei ze toen het volgende: “Wij zijn zowaar mee gaan doen aan fokveedagen. We dachten dat dit niet voor ons weggelegd zou zijn. Overigens is ons doel niet om showkoeien te fokken, het gaat om de productie met goede gehaltes, levensduur, zelfredzame en gezonde koeien die goed in balans zijn en veel ruwvoer kunnen omzetten naar een flinke plas melk. We willen een probleemloze veestapel, maar een showkoe is altijd mooi meegenomen.”

Felicitatie voor het kampioenschap bedrijfsgroep

We feliciteren Melkveebedrijf Bots met deze geweldige kampioenen en bovenal met de gebalanceerde koeien in hun stal. De praktijk bewijst ’t!