Valor Bisor voor gewicht in uw veestapel

Valor Bisor (Spell x Supersire x O-Man) is gefokt door de familie Vaessen uit Longsdorf (Luxemburg). Op dit bedrijf wordt al jaren gebruik gemaakt van het aAa-systeem. Valor Bisor is een stier met een bijzondere en zeer diepe pedigree. Zijn moederlijn gaat namelijk terug naar één van de eerste Amerikaanse koefamilies die destijds naar Europa zijn geëxporteerd, die van Sleepy Hollow Apollo Kay (VG 89).

Valor Bisor

Indrukwekkende stamboom

Indrukwekkend in de stamboom van Bisor is daarnaast de enorme rij gerenommeerde stieren. Alle grootheden zijn er in terug te vinden. Van stieren als good old Triple en Sheik tot de recentere stieren Rudolph, Mtoto, O-man en Supersire. Hun dochters in deze afstamming waren allen goed voor 84 t/m 90 punten. Één van de invloedrijkste koeien op het bedrijf Valor is Bisor’s overgrootmoeder Kroma. Van deze Mtoto x Rudolph zijn niet minder dan 17 vrouwelijke nakomelingen geboren. Onder hen o.a. twee excellente O-Man-dochters. Eén daarvan is Kiralle, de grootmoeder van Bisor. Kiralle is o.a. de moeder van Zenith-dochter Kuli (AB 87), Sanchez-dochter Kelly (AB 85) en natuurlijk Bisor’s moeder Karo.

Bisor dochters

De oudste Valor Bisor dochters zijn inmiddels aan de tweede lijst bezig. Zij ontwikkelen zich als zeer goed ontwikkelde dieren die de productie erg gemakkelijk aankunnen getuige de goede scores voor de onderbalkkenmerken: hoogtemaat (106), voorhand (107) en conditie (106). Daarnaast zijn de uiers zijn van een goed niveau. De benen, die iets voller in het spronggewricht zijn maar wel krachtig gebruikt worden en waarbij de klauwen positief opvallen, worden door de veehouders als zeer positief ervaren. Naast de positieve waarden voor de productiekenmerken melk, vet en eiwit vererft geniet Bisor ook populariteit vanwege de A2A2-variant voor beta caseïne en de veel gevraagde aAa code van 561423.

361133 | Valor BISOR | aAa 561 423

Spell x Supersire x O-Man

  • Hoge gehalten
  • Sterke zware koeien
  • Beta caseïne A2A2
  • aAa-code 561423
  • Goede vruchtbaarheid

Fokker: Dhr. Marc Vaessen DVM, Longsdorf, Luxemburg

Grashoek Venetie 17 (v. Bisor)
Eig.: Fok- en melkveebedrijf K.I. Samen b.v., Grashoek