Blom Farm Jaro Red

Hoge gehalten, degelijk exterieur en een wat andere bloedvoering zijn een aantal kenmerken die in het oog springen bij de stier Blom Farm Jaro (Jabido x Bolt x Direct). Nog opvallender is echter de aAa-code van Jaro, die met 561 uniek te noemen is. Blom Farm Jaro Red is de maand augustus 2023 verkrijgbaar als Toekomst Stier Van de Maand voor €7,00.

Blom-Farm-Jaro-Red-thumb

De ronde kenmerken die de stier Jaro vertoont komen waarschijnlijk weg bij zijn vader Jabido. Jabido heeft een interessante bloedvoering (Malcolm x Wisent) en is dan ook breed ingezet als jonge stier. Zijn dochters zullen volgens verwachting niet te groot zijn maar juist wel veel breedte vertonen. Daarnaast zorgt hij voor prima benen (niet te steil) en goede uiers (met boven gemiddelde speenlengte). Op productie gebied is hem een flinke melkplas met dikke plussen in de gehalten toebedeeld.

Hoge gehalten heeft zeker ook Jaro’s moederlijn, de Sientje’s. Zowel moeder Sientje 256 (AB 86) als grootmoeder Sientje 247 (AB 85) hebben lijsten gerealiseerd met meer dan 5% vet en 4% eiwit. Daarnaast scoorden ze de uitstekende gemiddelde lactatiewaarden van resp. 117 en 108. Ook de volgende generatie, Sientje 236 (AB 87), scoorde een gemiddelde lactatiewaarde van 108. In 7 lange lijsten (ze is veel gespoeld) realiseerde ze een levensproductie van meer dan 106.000 kg melk. O-man dochter Sientje 236 is daarnaast ook de moeder van de stier Blom Farm Award RF, een stier die destijds ook als stiervader is ingezet.