Dag van de Landbouw

Zondag 17 september wordt de Dag van de landbouw georganiseerd in Vlaanderen. K.I. Samen staat met een stand bij familie Van den Hout-Van den Berk - Tienderstraat 120 in Maaseik.

Dag van de Landbouw bij familie Van den Hout

50 bedrijven open voor publiek tijdens Dag van de Landbouw

Al voor de 41e keer vindt op de derde zondag van september de Dag van de Landbouw plaats. Dit jaar is dat op 17 september en staat in het teken van ‘welvaart’. Dit jaar zijn 50 bedrijven te bezoeken tussen 10.00 en 18.00 uur. Voor een overzicht van deelnemende bedrijven, klik hier.

Bezoek onze stand

Medewerkers van K.I. Samen zijn aanwezig bij Familie Van den Hout-Van den Berk aan de Tienderstraat 120 in Maaseik. Van den Hout is een familiebedrijf met 900 koeien en 600 stuks jongvee. Om zoveel dieren te kunnen voederen, verbouwen ze hier ook 200 hectare mais een 70 hectare gras. Het is een echt familiebedrijf, uitgebaat door vader Kees, moeder Hanny en de twee zonen Bart en Rudy. Kees en Hanny zijn vorige eeuw geëmigreerd uit Nederland en intussen al 40 jaar aan de slag op hun eigen melkveebedrijf in België. Toen ze hier begonnen, was dat met 23 koeien. Intussen is dat uitgegroeid tot 900.