Grashoek Tonnie 72 een koe in balans!

K.I. Samen streeft naar een veestapel met een lange levensduur en hoge levensproductie. Naast het ki-station heeft K.I. Samen ook een eigen fok- en melkveebedrijf, de plek waar de bewezen fokkerij in de praktijk te zien is. Hier is ook Grashoek Tonnie 72 te zien.

Grashoek Tonnie 72 een koe in balans!

Eigenaar Ralph Engelen: “Grashoek Tonnie 72 is een gebalanceerde koe, harmonisch gebouwd en zeker niet te groot. Ze heeft een krachtige bovenbouw met een heel best kruis. Deze Lady Lover dochter zorgt voor veel melk in de tank. Tonnie 72 zit met 120 ruim boven de gemiddelde lactatiewaarde op het bedrijf. Een koe moet niet alleen in staat zijn om melk te geven, maar moet zichzelf ook in conditie houden. Tonnie 72 is vruchtbaar, heeft een laag celgetal en een goede uiergezondheid.” Ralph lacht: “Ze staat telkens aan het voerhek te vreten en ze is als eerste in de melkstal. Zo zie ik ze graag. Zij heeft zich volop bewezen in de praktijk.”

Een goed gebouwde veestapel met als doel:

+ Minimaal 4 lactaties behalen

+ Minimaal 50.000 kg levensproductie realiseren met goede gehaltes

+ Probleemloze koe met minder arbeid

+ Meer ruwvoer om te zetten in melk

Wil je hier meer over weten? Vraag nu zelf de Koe-in-Balans check aan.

Kom zelf kijken!

We bieden collega veehouders de mogelijkheid om ons fok- en melkveebedrijf te bezoeken. Dit kan alleen of met een groep. We verzorgen graag een excursie.