K.I. Samen plaatst geen dochtergroep RMV Hardenberg 2023

K.I. Samen zal geen dochtergroep plaatsen tijdens de komende editie ‘Kijk op de koe’ gedurende de Rundvee Mechanisatie Vakdagen in Hardenberg. De aanleiding is de snelle verspreiding van het blauwtongvirus en de ernstige gevolgen hiervan voor de veestapel. K.I. Samen wil geen risico lopen op besmetting met de topkoeien van onze klanten. K.I. Samen is als exposant wel aanwezig tijdens de RMV in Hardenberg.

KI Samen niet aanwezig met dochtergroep tijdens RMV Hardenberg

Dierverplaatsingen passen momenteel niet

K.I. Samen wilde graag – na het tonen van een vaarzengroep tijdens de Grasdagen – nu een andere vaarzengroep van Tobor laten zien. We zijn de veehouders die een dochter beschikbaar stelden zeker dankbaar. We begrijpen de teleurstelling van het niet kunnen tonen van deze prachtkoeien. Echter, als fokkerijorganisatie willen we niet de verantwoordelijkheid en het risico bij deze veehouders leggen. Het welzijn van de dieren en het belang van de veehouders staan hierbij voorop.  We hopen dat zoveel mogelijk dieren gezond blijven en het verplaatsen van dieren door Nederland past in onze gedachten op dit moment daar niet bij.

Wel aanwezig op de RMV Hardenberg

K.I. Samen benadrukt wel aanwezig te zijn op de beurs als exposant. We staan onze klanten en andere veehouders graag te woord. K.I. Samen bekijkt de mogelijkheden om de reeds geselecteerde dochters op een andere wijze te presenteren aan het publiek.

Kijk op de koe

K.I. Samen heeft goede contacten met de beursorganisatie en fokkerij organisaties die samen ‘kijk op koe’ organiseren. Het is op dit moment onduidelijk welke impact ons besluit heeft op deze beursactiviteit. K.I. Samen werkt graag mee aan een alternatief programma.