LIVE BLOG Grasdag 2023

Grasdag 2023 het evenement georganiseerd door Misset i.s.m. K.I. Samen

13.01 uur Sfeerbeelden: veel bezoekers aanwezig verspreid over het hele terrein

11.56 uur Enthousiaste omroepster kondigt volgend programma aan

11.32 uur: 1e stierenpresentatie zeer interessant volgens bezoekers

De eerste stierenpresentatie waarin een aantal stieren van K.I. Samen gepresenteerd worden aan de vele bezoekers is inmiddels geweest. ‘Heldere uitleg en een informatieve insteek’ door onze presentatoren Pierre Litjens en Henk Brons. De stierverzorgers, die bekend zijn met de stieren, leiden de dieren rond over het terrein. De volgende presentatie van de stieren is om 13.30 uur.

11.14 uur Demonstratie van de Lely Exos

Er zijn veel partnerbedrijven aanwezig op de Grasdag. Zo is er ook doorlopend een demonstratie van de Lely Exos te zien op de weide van de toekomst. Benieuwd? Vandaag en morgen is dit en natuurlijk nog veel meer van de Grasdag te bewonderen tussen 10.00 uur en 17.00 uur.

10.52 uur: Sfeerbeeld #grasdag2023

Ook opa – de mascotte van Boerderij – is aanwezig op de Grasdag. Heb je zelf leuke foto’s van het evenement. Delen mag altijd en gebruik @kisamen of #grasdag2023.

10.43 uur: Rondleiding over melkveebedrijf

Inmiddels weten al veel veehouders en loonwerkers Grashoek te vinden. Wie meer uitleg wil over het Fok-en Melkveebedrijf K.I. Samen kan aansluiten bij één van de begeleidende rondleidingen. Elk half uur start een nieuwe rondleiding.

10.20 uur: Stierenpresentatie

Om 10.30 uur start de eerste presentatie van een aantal K.I. Samen stieren. We tonen vandaag onder andere VDR Slash en Big Redstar. Het bijzondere is dat we van deze stieren ook de dochtergroep tonen.

10.07 uur: De eerste bezoekers komen binnen

De eerste bezoekers voor de Grasdag zijn binnen

09.34 uur koeien kijken in de praktijk

Tijdens de Grasdag 2023 kunnen bezoekers natuurlijk ook naar de koeien van Fok- en Melkveebedrijf K.I. Samen kijken. We laten graag de praktijk zien. We laten alvast wat koeien zien en benoemen hier de stier bij.

https://youtu.be/qjt5sWO4v64

09.15 uur: Weersverwachting

Het is een bewolkte dag, maar het is droog in Grashoek. Met een temperatuur rond de 20 graden is het de ideale dag om te komen kijken naar de grasdemo’s, dochtergroepen en natuurlijk onze stierenpresentatie.

09.13 uur: dronebeelden van het terrein

https://youtu.be/3uBZMOtEEjQ
Dronebeeld van het evenemententerrein

09.03 uur Praktische informatie

De Grasdag is een evenement van Uitgeverij Misset, uitgever van vakblad Boerderij en Trekker magazine. K.I. Samen is de gastheer van Grasdag 2023. Met extra programma onderdelen voegt K.I. Samen een extra dimensie toe aan deze editie.

We hebben nog wat praktische informatie voor onze bezoekers:

Plattegrond

Plattegrond van het evenement Grasdag 2023

Parkeren

Er zijn verkeersregelaars ingezet om bezoekers via de juiste aanrijroutes (tijdelijk verkeersmaatregelen -> éénrichtingsverkeer) naar de parkeerplaats te begeleiden. Volg aub de aanwijzingen van deze mensen op. Alle andere wegen zijn afgezet en de omleidingen worden met borden aangegeven.

08.57 uur 60 Partners zorgen voor een onvergetelijk evenement

De Grasdag 2023 wordt mede mogelijk gemaakt door veel bedrijven die partner zijn van dit evenement. De ‘founding partner’ DLF is hoofdsponsor. De overige sponsoren vind je terug op de website www.grasdag.nl

08.52 uur Grasdag 2023 in de toepasselijke woonplaats Grashoek

Dit jaar strijkt de Grasdag caravaan neer in Grashoek. Grashoek is een dorp gelegen in de provincie Limburg, in het zuiden van Nederland. Het maakt deel uit van de gemeente Peel en Maas. Grashoek heeft een landelijk karakter en wordt omringd door groene weilanden, akkers en bossen. Het dorp heeft een kleine maar hechte gemeenschap, waar agrarische activiteiten een belangrijke rol spelen. Het landschap wordt gekenmerkt door uitgestrekte graslanden. Grashoek heeft een totaaloppervlakte van 564 hectare land en telt zo’n 1.325 inwoners.


Eigenaren K.I. Samen; Bas, Nancy en Ralph Engelen met moeder Rien.

Welkom namens Familie Engelen

K.I. Samen is de gastheer van Grasdag 2023. De familie Engelen, eigenaren van zowel het ki-station als het naastgelegen Fok- en melkveebedrijf K.I. Samen, heten alle bezoekers van harte welkom.

Op de foto: (v.l.n.r.) Bas jr, Nancy, Rien en Ralph Engelen.

Even voorstellen

Op het terrein van K.I. Samen wonen twee zonen van Bas (sr.) en Rien Engelen met hun gezin. Ze zijn zelf boer en werken dagelijks mee op en rondom het boerenerf. Ze weten dus heel goed wat er op een rundveehouderij speelt en hebben van thuis uit de fokkerij met de paplepel binnen gekregen. Ze weten de uitdagingen binnen de fokkerij te vertalen naar praktische oplossingen in de praktijk.

Gezin van Bas (jr.) Engelen

Gezin van Bas (jr.) Engelen

Het gezin van Bas woont tegenover het K.I. Station. Bas is de jongste zoon van het gezin van Bas (sr) en Rien Engelen. Binnen het bedrijf is Bas verantwoordelijk voor alles rondom landbewerking (ruwvoer van eigen bodem winnen) en de bijbehorende machines.


Gezin van Ralph Engelen

Het gezin van Ralph Engelen woont in de ouderlijke boerderij op het Fok- en melkveebedrijf. Ralph is het derde kind binnen het gezin van Bas (sr) en Rien Engelen. Ralph is verantwoordelijk voor de veestapel waarbij fokkerij natuurlijk een groot onderdeel van is.